top of page

1. apríl 2018 

Daj politikom vedieť, čo treba v tvojom meste zlepšiť. Pomôžu ti pocitové mapy

Pocitová mapa je nový nástroj, ktorým mestá identifikujú na akých miestach by mali ešte zapracovať. Môžeš tak ľahko prispieť k tomu, aby sa v tvojom meste žilo oveľa lepšie. Jednoducho ukážeš budúcemu županovi problémy, ktorým sa nevyhne.

Pocitové mapy sú dielom aktivistov a architektov z Košíc, ktorí chceli objektívne ukázať svojmu mestu, že niektoré zákutia nevyzerajú dobre. Vytvorili preto jednoduchý dotazník, ktorý využíva už vyše 18 miest. Podarilo sa im nielenže zmapovať, ale dokázali pomocou výsledkov lepšie tlačiť na odstránenie problémových miest. Ďalším šľachetným cieľom pocitovej mapy je prispieť k nárastu záujmu obyvateľov o verejné priestory na celonárodnej úrovni.

Prispieť môžeš jednoducho. Zodpovedaním iba 8 otázok.

Mapa zaznamenáva štyri kategórie: Atraktívnosť priestorov, Doprava, Zeleň a Bezpečnosť. V každej kategórii označíš miesta, ktoré sú pekné a sú ozaj super, ale aj tie úplne katastrofálne. Najlepšie bude ak označíš miesta, ktoré dobre poznáš. Ak sa ti bude chcieť môžeš popísať v čom je to miesto super alebo naopak, v čom tam vidíš prúser. Takže ak nemáte na sídlisku ani jednu lavičku na ktorej sa dá sedieť, napíš to tam. Ale prosím slušne.

Od doby spustenia sa vyzbieralo už 24194 pocitov. Dokáž, že ti na svojom mieste záleží a jednoducho označ miesta, ktoré poznáš.Trvalo mi to ani nie 20 minút a šlo to ozaj ľahko, takže šup šup, vypĺňaj.

bottom of page